Machine Learning Training

1_yEyN36NibvtmaKgaLdq7RA
01
Dec

Machine Learning Course

Course Description

ML – Machine Learning training in Delhi is provided by Mapping Minds, No. 1 Machine Learning training institute in Delhi. We train students from basic to advanced concepts, within a real-time environment. Machine Learning course is such a happening concept these days. And people are showing extreme eagerness to take a course in ML. This intelligence shown by machines is something that has a wide application and has been able to carve a niche for itself. Choose a Machine Learning training institute that promises quality training.

Mapping Minds is one of the most recommended Machine Learning Institute in Delhi that offers hands on practical knowledge / practical implementation on live projects and will ensure the job with the help of advance level of Machine Learning Certification Course.

At Mapping Minds Machine Learning Course in Delhi is conducted by specialist working certified corporate professionals having 7+ years of experience in implementing real-time Machine Learning projects and we helps students to understand how to resolve the Real World Problems with ML.

FREE Python

Machine Learning course includes FREE Python! Ask for it

Tensorflow & Keras

Google's open sourced Tensorflow & high level API Keras

Practical tasks

Implement everything as practical in class room

Life Time Portal Access

Stay updated! Life time practical tasks implemented portal access

Learning Path – Machine Learning Course.

 

Total learning: 38 lessons Time: 15 week
  • Python8 lessons 0/7

  • Probability and Statistics4 lessons 0/7

  • Tensorflow & Keras10 lessons 0/7

  • Machine Learning: Algorithms8 lessons 0/7

  • Machine Learning: Project7 Projects 0/7

Why you should join Mapping Minds for Machine Learning training.

1). All our training programs are based on live industry projects.
2). All our training programs are based on current industry standards.
3). Training will be conducted on a daily & weekly basis and also we can customize the training schedule as per the candidate requirements.
4). We facilitate students with no cost study material, soft copies of PDFs, video training, sample questions for respective certification, and interview questions along with lab guides made available on our website for quick access.
5). Live Project based training with trainers having 5 to 15 years of Industry Experience.
6). Training will be conducted by certified professionals.
7). Our classrooms are fully geared up with projectors & Wi-Fi access.
8). 100 % free personality development classes which include Spoken English, Group Discussions, Mock Job interviews & Presentation skills.
9). You will get study material in form of E-Book’s, Online Videos, Certification Handbooks, Certification Dumps and 500 Interview Questions along with Project Source material.
10). Worldwide Recognized Course Completion Certificate, once you’ve completed the course.
11). Flexible Payment options such as Cheques, EMI, Cash, Credit Card, Debit Card, and Net Banking.
12). We facilitate students with Extra Time Slots for doing unlimited practical at no cost.

Mapping Minds Machine Learning trainers are:

1). Trainers are certified professionals with 10+ years of experience in their respective domain as well as they are currently working with Top MNCs
2). As all Trainers are working professionals so they are having many live projects, trainers will use these projects during training sessions.
3). All our Trainers are working with companies such as Tech Mahindra, TCS, HCL Technologies, IBM, Birlasoft, L&T InfoTech, Cognizant, and Capgemini.

Placement assistance after Machine Learning course:

1). Mapping Minds Delhi assist students in developing their resume matching the current industry needs.
2). Mapping Minds Delhi, apart from course training, also facilitate students with sessions provided on personality development, spoken English, group discussion, mock interview, and presentation skills to develop a high level of confidence for facing tricky and challenging interviews competently.
3). Mapping Minds Delhi provide an in-depth training to the students, which assist them to secure placement in top IT firms such as HCL, TCS, Infosys, Wipro, Accenture, and much more effortlessly.

1. Who should go for this course?
Ans. Any candidate who wants to learn Machine Learning, and opt their career into Machine Learning, Basic knowledge is required so, students can be of any background IT, Non- It. Machine learning for freshers or machine learning for beginners is more suitable now a day.

2. How to start learning machine learning basics, And what are the prerequisites for machine learning or should I have to learn a language?
Ans. If you go for Machine Learning program, so we suggest you for Python, there are no prerequisites for python and easy to learn, as compare to other languages. OR if you already learn a language in your college or in industry experience, so you just revise it OR we will give you 1 or 2 brush up classes.

3. If I miss a class so, back up classes will be provided or not?
Ans. If you miss a class, will give you Back up class in our up coming batch, within every 15th days, we will repeat a same topic in another batch which you attend.

4. What is the fee structure, should we pay in installments?
Ans. Yes, you will pay into two installment, first installment will be 60%. and remaining you have to pay after 20-30days depending of course. If you pay in one go, We also offer relaxation / discount.

5. Can you accept card as well for payment?
Ans. Yes we accept, Cards for online payment, Paytm, Cheque and Cash.

6. Have you guys given placement assistance?
Ans. Yes we give 100% placement assistance, but not guaranteed. We are helping you in various ways.
1. we will help to build your CV, will give you sample set of cv’s, help of their cv you will manage your CV.
2. We will update you for new openings in the market by call, email or whats-app.
3. we will forward your CV into companies. Because our trainees are coming from MNC’s like, HCL, TCS, IBM etc, so they are given their references.
4. we will make projects, because without any live project you will not get entry into the MNC’s
5. For fresher: If you want we also will give you internship .
6. We have R & D department, so with the help of R & D, you will learn more things and do it practicals as much as you can. Will give you Hands on knowledge.

7. What are the system requirement?
Ans: System Requirements – RAM: 4 GB; Processor: 64 bit processor is best for all types of courses, But our training will be cloud based so its not necessary, but 4gb ram would be enough for Machine Learning.

8. How much salary we will expected after this course?
Ans: For freshers: Its depends on the company, how good you’re given your interview, but the on an average salary for freshers it will be 15-16 lakh.
Professionals: Its depends on your current salary, but will get definitely 60-70% hike on your current salary and sometimes more than 100%, because many of our students got 100% hike.

9. How many students will be in a Batch?
Ans. Our motto is given 100% attention of every students, and give one to one discussion as well, but according to our opinion & experience, its fruitful if you are having more than 10 students in a batch, the reason is you will heard new questions, new query, new answers and the last but not the least will learnt new things. But again, our motto is given attention to everybody and give you quality and more practical training for the same.

1. What is Machine Learning?
Ans: Machine Learning language is the field of study that gives computers the ability to learn without being explicitly programmed.

2. What is the training methodology? Is it conceptual / hands on? Are there any projects / case studies?
Ans. The training program is a combination of conceptual understanding of the basics and hands on understanding of advanced concepts. Yes, we are given projects also with the help of case study.

3. Any hard copy or books for this course?
Ans. No, we are providing Soft copy for this course. Its a project based learning course which is focused on very hands-on coding, driven by our faculties.

4. Tell me about your mentors?
Ans. They are from industries, who have relevant knowledge for Machine learning, also have hands on experienced.

5. Can we have back up classes?
Ans. yes we have back up classes for students who missed there classes due to some reasons.

6. Do I get a certificate after completion of the course?
Ans. Yes you will get a certificate from Mapping Minds.

7. Will my previous experience be accounted?
Ans. Yes, the industry is hiring professionals with relevant experience in a particular domain / field with expertise in to Predictive Modeling / Analytics techniques and concepts. The industry expects these professionals to be able to run these concepts over these tools while leveraging on their experience & expertise. You do not start as a fresher and get a role according to your experience level.

8. Do I need to have an IT / Computer Science / Engineering background to do the program?
Ans. No. The training module is developed to help you learn right from the basics to advanced knowledge. Having an IT / Computer Science / Engineering background can be added advantage to help your grasp faster. However the program doesn’t require you to have such knowledge.

9. Does this training cover only the theoretical aspect or give practical exposure?
Ans. We do cover theory but more emphasis is given on practical.

10. What are the types of Machine Learning problems?

Ans. Types of Machine Learning problems: supervised machine learning, unsupervised machine learning and Reinforcement Learning. and best way to learn machine learning is learning while working.

 

What Our Students Say

Curriculum is empty

Review

0.0

0 rating

5 stars
0%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 star
0%