Hadoop All in One

503980_97b0_3
01
Nov

Hadoop All in One

Course Description

Hadoop All in One includes Hadoop Administrator, Hadoop Developer & Apache Spark training programs. Which basically start with building block for Hadoop and takes us on edge for career development. Hadoop is more about the cost-effective, open source framework for distributed storage and processing of extremely large, multi-source data sets. With Hadoop All in One training program, you learn to manage & maintain large amount of data, both structured and unstructured, to extract more meaningful business insights from more of your data.

Certification

Hadoop All in One training program lets you master the concepts of the Hadoop framework and prepares you for Cloudera’s CCA175 & Cloudera’s CCA131 Hadoop certification. With our Hadoop training, you’ll learn how Hadoop components are related & works in Hadoop ecosystem, such as Hadoop 2.7, Yarn, Map-Reduce, HDFS, Impala, Flume, Apache Spark, etc. fit in with the Big Data processing life-cycle.

Cloud Deployment

Learn Hadoop deployment on cloud with 20 machines cluster

60+ practical tasks

Implement practical tasks with case studies

Apache Spark

Hadoop Developer Includes Apache Spark with Spark SQL

Life Time Portal Access

Stay updated! Life time practical tasks implemented portal access

Learning Path – Hadoop All in One

 

Total learning: 28 lessons Time: 15 week
  • Hadoop Administration  9 lessons 0/7

  • Practicals  30+ Tasks 0/7

  • Hadoop Developer  6 lessons 0/7

  • Spark4 lessons 0/7

  • Practicals 30+ Tasks 0/7

  • Predictive Analytics: Machine Learning  9 lessons 0/7

  • Projects    0/7

1. Who should go for this course?
Ans. Any candidate who wants to learn Hadoop, and opt their career into big data. Yes, students can be of any background IT, Non- It.

2. If we are not coming for IT background, so should I go for this course?
Ans. Yes you can, because Big Data not only for developer its also for Admin and Data analyst, But if you learn all three(Admin, Developer and Data analysis) so the number of jobs will be increases. And we will help you for the same.

3. If i go with all three Admin, Developer and Spark, so should i have to learn a language?
Ans. If you go for HAO program, so we suggest you for Python, there are no prerequisites for python and easy to learn, as compare to other languages. OR if you already learn a language in your college or in industry experience, so you just revise it OR we will give you 1 or 2 brush up classes.

4. If I miss a class so, back up classes will be provided or not?
Ans. If you miss a class, will give you Back up class in our up coming batch, within every 15th days, we will repeat a same topic in another batch which you attend.

5. What is the fee structure, should we pay in installments?
Ans. Yes, you will pay into two installment, first installment will be 60%. and remaining you have to pay after 20-30days depending of course. If you pay in one go, We also offer relaxation / discount.

6. Can you accept card as well for payment?
Ans. Yes we accept, Cards for online payment, Paytm, Cheque and Cash.

7. Have you guys given placement assistance?
Ans. Yes we give 100% placement assistance, but not guaranteed. We are helping you in various ways.
1. we will help to build your CV, will give you sample set of cv’s, help of their cv you will manage your CV.
2. We will update you for new openings in the market by call, email or whats-app.
3. we will forward your CV into companies. Because our trainees are coming from MNC’s like, HCL, TCS, IBM etc, so they are given their references.
4. we will make projects, because without any live project you will not get entry into the MNC’s
5. For fresher: If you want we also will give you internship .
6. We have R & D department, so with the help of R & D, you will learn more things and do it practicals as much as you can. Will give you Hands on knowledge.

8. What are the system requirement?
Ans: System Requirements – RAM: 4 GB; Processor: 64 bit processor is best for all types of courses, But our training will be cloud based so its not necessary, but 4gb ram would be enough for Hadoop & Data Science.

9. How much salary we will expected after this course?
Ans: For freshers: Its depends on the company, how good you’re given your interview, but the on an average salary for freshers it will be 5-6 lakh.
Professionals: Its depends on your current salary, but will get definitely 60-70% hike on your current salary and sometimes more than 100%, because many of our students got 100% hike.

10. How many students will be in a Batch?
Ans. Our motto is given 100% attention of every students, and give one to one discussion as well, but according to our opinion & experience, its fruitful if you are having more than 10 students in a batch, the reason is you will heard new questions, new query, new answers and the last but not the least will learnt new things. But again, our motto is given attention to everybody and give you quality and more practical training for the same.

1. What is Big Data & Hadoop?
Ans. Hadoop is a software framework for storing and processing Big Data. It is an open-source tool build on java platform and focuses on improved performance in terms of data processing on clusters of commodity hardware. Hadoop comprises of multiple concepts and modules like HDFS, Map-Reduce, HBASE, PIG, HIVE, SQOOP and ZOOKEEPER to perform the easy and fast processing of huge data. Hadoop conceptually different from Relational databases and can process the high volume, high velocity and high variety of data to generate value

2. Who should do this course?
Ans. Software Engineers, who are into ETL/Programming and exploring for great job opportunities in Hadoop. Managers, who are looking for the latest technologies to be implemented in their organization, to meet the current & upcoming challenges of data management.

3 what are prerequisites for big data Hadoop training?
Ans Prerequisites for learning Hadoop include hands-on experience in one programing language and good analytical skills to grasp and apply the concepts in Hadoop.

4. Who are the trainers?
Ans. The training’s are delivered by highly qualified and certified instructors with relevant industry experience.

5. Do we do live project after completing the course?
Ans. We will provide 2 data sets to work on real live projects.

6. If I am not from a programming background but have a basic knowledge of programming can i still learn Hadoop?
Ans. Yes, you can learn Hadoop without being from a software background. We provide complimentary courses in Python and Linux so that you can brush up on your programming skills. This will help you in learning Hadoop technologies better and faster.

7. What are the modes of training offered for this course?
Ans. We offer this training in the following modes:

1. Live Virtual Classroom or Online Classroom: Attend the course remotely from your desktop via video conferencing to increase productivity and reduce the time spent away from work or home.
2. Class room learning: In this mode, you will be attending class room sessions as per your own convenience.

8. Are there any group discounts for classroom training programs?
Ans. Yes, we have group discount options for our training programs. Contact us using the form on the any page on the website, or select the Live Chat link.

9. What kind of projects will i be working on as part of the training?
Ans. We provide you with the opportunity to work on real world projects wherein you can apply your knowledge and skills that you acquired through our training. We have multiple projects that thoroughly test your skills and knowledge of various Hadoop components making you perfectly industry-ready. These projects could be in exciting and challenging fields like banking, insurance, retail, social networking, high technology and so on.

10. Will I get a certificate in the end?
Ans. Yes, All our course are certified. As part of the course, students get weekly assignments and module-wise case studies. Once all your submissions are received and evaluated, the certificate shall be awarded.

11. How can I reach out to someone if I have doubts post class?
Ans. Through the LMS, students can always connect with the trainer or even schedule one-to- one time over the phone or online. During the course we also schedule periodic doubts-clearing classes though students can also ask doubts of a class in the subsequent class. LMS also has a discussion forum where a lot of your doubts might get easily answered.
In case you are having a problem still, repeat the class and schedule one-to-one time with the trainer.

12. Can I get freelance work after Hadoop training course?
Ans. You can surely get freelance accountant work and Hadoop projects if you could search in the right places. There are several small and medium sized firms constantly looking for freelancers in order to maintain their database as it would be very cost efficient for them.

What Our Students Say

Curriculum is empty

Instructors

Review

0.0

0 rating

5 stars
0%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 star
0%