Data Analytics – R

R-for-Excel-Users-04-495x400_fro0jj
02
Sep

Data Analytics - R

Course Description

Data Science & Data Analytics course will introduce the learner to the basics of the R programming environment, including installation of R, expected fundamental R programming techniques. Data science will end with statistics use cases, showing how various statistical measures can be applied. By the end of the course, students will be able to take tabular data, clean it, manipulate it, and run basic inferential statistical analyses.

Why R?

The Certification in R program at Mapping Minds is a job oriented, skill-building program providing you with a thorough understanding of R, the fastest growing data science language for high-paying careers in Data Analytics. The program comes with a rigorous industry-aligned curriculum with a heavy focus on industry case studies and project submissions and is available in three delivery formats to meet your learning needs.

Practicals

100% Practical oriented training program

Machine Learning

Offers Machine Learning using R

Use cases

Implement real life problems

Life Time Portal Access

Stay updated! Life time practical tasks implemented portal access

Learning Path – Data Analytics – R

Data Analytics - R 

Total learning: 18 lessons Time: 10 week
  • R Programming  8 lessons 0/8

  • Data Analytics & Machine Learning10 lessons 0/4

1. Who should go for this course?
Ans. Any candidate who wants to learn data science, and opt their career into data analysis, Basic knowledge is required so, students can be of any background IT, Non- It.

2. If we are not coming for IT background, so should I go for this course?
Ans. Yes you can, because data science not only for developers it is also for Admin and Data analyst. And we will help you for the same.

3. If I miss a class so, back up classes will be provided or not?
Ans. If you miss a class, will give you Back up class in our up coming batch, within every 15th days, we will repeat a same topic in another batch which you attend.

4. What is the fee structure, should we pay in installments?
Ans. Yes, you will pay into two installment, first installment will be 60%. and remaining you have to pay after 20-30days depending of course. If you pay in one go, We also offer relaxation / discount.

5. Can you accept card as well for payment?
Ans. Yes we accept, Cards for online payment, Paytm, Cheque and Cash.

6. Have you guys given placement assistance?
Ans. Yes we give 100% placement assistance, but not guaranteed. We are helping you in various ways.
1. we will help to build your CV, will give you sample set of cv’s, help of their cv you will manage your CV.
2. We will update you for new openings in the market by call, email or whats-app.
3. we will forward your CV into companies. Because our trainees are coming from MNC’s like, HCL, TCS, IBM etc, so they are given their references.
4. we will make projects, because without any live project you will not get entry into the MNC’s
5. For fresher: If you want we also will give you internship .
6. We have R & D department, so with the help of R & D, you will learn more things and do it practicals as much as you can. Will give you Hands on knowledge.

7. What are the system requirement?
Ans: System Requirements – RAM: 4 GB; Processor: 64 bit processor is best for all types of courses, But our training will be cloud based so its not necessary, but 4gb ram would be enough for Data Science.

8. How much salary we will expected after this course?
Ans: For freshers: Its depends on the company, how good you’re given your interview, but the on an average salary for freshers it will be 5-6 lakh.
Professionals: Its depends on your current salary, but will get definitely 60-70% hike on your current salary and sometimes more than 100%, because many of our students got 100% hike.

9. How many students will be in a Batch?
Ans. Our motto is given 100% attention of every students, and give one to one discussion as well, but according to our opinion & experience, its fruitful if you are having more than 10 students in a batch, the reason is you will heard new questions, new query, new answers and the last but not the least will learnt new things. But again, our motto is given attention to everybody and give you quality and more practical training for the same.

1. What should I NOT expect from the in Data Science?
Ans. The program is NOT going to be easy. It will requiring at least 8 – 10 hours of time commitment per week applying new concepts and executing industry relevant projects. You can turn yourself into a certified professional via a professional data scientist course in Noida, Gurgaon,
Ghaziabad and Delhi NCR. Mapping Minds offers data analysis course in Gurgaon, Delhi, Ghaziabad and Delhi NCR at most affordable prices.

2. What type of career support should I expect from this Program?
Ans.
Preparatory Support
a). Mentoring on how to make the best resume for a data professional, highlight technical and domain expertise.
b). Data Science Interview preparation and interview mentoring by industry experts.
Access to Opportunities
a). Profiles of students will be circulated in the network of companies that Mapping Minds has.
b). For learners with 5+ years of experience, it becomes more difficult to convert these opportunities than others. For them, it is more about how to inculcate data driven leadership in the current job and plan a transition into Data analytics or Data Science in the medium to long run.

3. What topics are going to be covered as part of the program?
Ans. The program is designed for professionals with limited data analytics experience to build their understanding from the basics to the advance. The program includes the following:
a). Statistics and EDA
b). Predictive Analysis
c). Domain Elective
d). Introduction to Data Management

4. Can I sign up only for a few specific modules if I am interested in?
Ans. No, the program is designed to be completed in its entirety, and cannot be taken as standalone modules.

5. What type of learning experience should I expect?
Ans. The content will be a mix of interactive lectures from industry leaders as well as world renowned faculty. Additionally, the program comprises live lectures or WebEx sessions dedicated to solving your academic queries and reinforce learning.

6. What is the time commitment expected for the program?
Ans. At least 6 hours per week of time commitment is expected to be able to graduate from the program.

7. How do I know if the program is right for me?
Ans. If you like finding meaningful insights from the data, if you get excited by the prospect of informing business decisions through analysis and have an analytical bend of mind, then this program is meant for you. As long as you are able to clear the selection test (or are exempt) and are excited about transition to Data Science- this program is meant for you. And Mapping Minds is one of the well-established data analytics institute in Delhi that provides best data scientist course in Delhi.

8. My current role in my company does not include exposure to data. Does it make sense for me to opt for this program?
Ans. Absolutely! Data Science is becoming a necessity for all industries and is no more a choice. Hence there is a critical demand of quality data professionals and because the supply is constrained, this is one of the most lucrative career options across industries.

So join a analytics training institute in Delhi now and open up immense opportunities for a bright career!

What Our Students Say

Curriculum is empty

Review

0.0

0 rating

5 stars
0%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 star
0%